Hvor længe holder en hormonspiral?

Kyleena holder i 5 år.

Med hensyn til Mirena viser nye videnskabelige undersøgelser, at kvinder over 35 kan regne med, at denne spiral beskytter mod graviditet i 7 år. Nogle forskere mener, at den kan holde helt op til 10 år.

Du skal her tænke på, at Mirena-spiralen efter 5 år stadigvæk afgiver lige så meget hormon per 24 timer, som den spritnye Jaydess, Din teenagedatter forlader sig på som prævention.

Under alle omstændigheder: jo ældre Du er, jo længere holder spiralen.

På baggrund af disse undersøgelser er min anbefaling:

Er Du i første halvdel af 40’erne og bløder Du ikke på spiralen, eller har Dine blødninger ikke ændret sig det sidste års tid, kan Du tillade Dig at se tiden an – dog ikke over 7 år.

Får Du lagt en Mirena som 45-årig eller senere, kan Du regne med dens beskyttende effekt, indtil Du er ovre overgangsalderen og behøver ikke at få den skiftet.

Har Du fået Mirena alene for at mindske Dine menstruationsblødninger, kan Du som kvinde i 40’erne og 50’erne tillade Dig at lade Dig styre af Dit blødningsmønster.

Vi har eksempler fra Klinikken på kvinder, som i 50-52 års alderen fortsat ikke bløder på en 10 år gammel Mirena – uden at de er gået i overgangsalderen.

Hvis Du har en Mirena som beskyttelse af livmoderslimhinden, mens Du får østrogen i overgangsalderen, må Du regne med, at spiralen kun holder i 4 år.

Er Du i tvivl, så skriv til os på E-mailkonsultationen.