Hvad står jeg for

Barnløshedsbehandling er både i Danmark og i udlandet blevet big business. Dette betyder, at der de seneste år er etableret få, store og professionelt drevne, private fertilitetsklinikker, som ofte er en del af større, internationale kæder.

Dér er man dygtige, ved lige nøjagtig hvilken behandling, I skal have, og det hele kører bare på skinner.

Men som i andre sammenhænge kan stor også betyde, at noget af den personlige kontakt, nogle af de finere detaljer forsvinder: var Mie faktisk lidt skeptisk med hensyn til den der hormonbehandlingen? Så Jesper ud som om han syntes, at det her gik lidt hurtigere, end han kunne være med til?

Min klinik er derfor ikke større, end at I altid vil være Mie og Jesper og ikke ”hende med de lukkede æggeledere” eller ”ham med den dårlige sædkvalitet”.

Det har fra begyndelsen været vigtigt for mig, som jordemoder, der selv har været igennem et langt forløb for at få mine to tvillingedrenge, at I bliver set som to mennesker, som gerne vil stifte familie og have barn sammen – med alt, hvad det indebærer – og ikke blot endnu et barnløst par.

Men samtidig skal kvaliteten af den behandling, I får her, være helt på højde med det bedste af det, I kan få på de store klinikker. Og det er den.

Danske undersøgelser viser, at klinikker, som udfører mindre end 100 inseminationsbehandlinger om året, har dårligere resultater end de klinikker, som udfører mere end 100. Så det kan også blive for småt.

I min klinik har jeg de sidste 10 år udført omkring 300 inseminationsbehandlinger om året.
Ikke så mange, at den personlige kontakt bliver truet, og nok til at fastholde og udbygge min faglige erfaring.

Så barnløshedsbehandling er mit hjertebarn.

Det, at jeg selv har været i din og jeres situation, betyder, at jeg har mange erfaringer at trække på, både fagligt og personligt. Hvor svært det kan være, når det ikke lykkes at blive gravid, ved jeg kun alt for godt.

Ofte oplevede jeg selv, at jeg blev mødt med en faglig, professionel holdning, men at der ikke var plads og tid til at tale om de bekymringer, jeg havde undervejs, om det nogensinde vil lykkes at få et barn.

Jeg følte mig ofte som et nummer i rækken i et system med mange og skiftende læger, og hvor tingene tit gik meget stærkt.

Disse oplevelser betyder, at jeg er stædig og ihærdig, og at jeg langt hen ad vejen tror på, at det som oftest lykkes til sidst: at du bliver gravid, selvom vejen derhen kan være hård. Men også, at jeg i mødet med jer lægger meget vægt på, at der er tid til, at I kan komme her med jeres tanker og bekymringer.

Min klinik er også et sted, hvor der er plads til både jeres sorg, frustrationer og vrede, når det ikke lykkes – og glæden, når det gør.

Vi lærer på denne måde hinanden godt at kende, så I får vejledning og behandling, der er tilpasset lige netop jer.

Og vores kontakt holder ikke op i det øjeblik, du er blevet gravid; jeg følger jer et stykke på vej i graviditeten med scanning og vejledning, hvis I har brug for det. Det er jo ikke unaturligt at være ekstra nervøs for graviditeten, når du har ventet længe på den.

I får måske lettest et indtryk af, hvad jeg står for, med denne udtalelse fra én af de kvinder, som kommer her hos mig:

”Jeg er mor til en pige på 4 år, som jeg fik gennem fertilitetsbehandling, og forsøger lige nu at få barn nummer 2. Jeg har således af 2 omgange gået i behandling hos Lise Unmack.

Jeg har oplevet det ikke at kunne blive gravid på naturlig måde som en ubeskrivelig hård psykisk proces. Og efter en uheldig oplevelse i en anden klinik, var jeg et sårbart sted, da jeg henvendte mig hos Lise.

Nu har hun fulgt mig gennem flere år og jeg har ikke et øjeblik fortrudt mit skift.

Jeg oplever en meget stor faglighed og professionalisme, hvor Lise altid virker opdateret med nyeste viden, har overblik over tingene og ikke mindst er yderst kompetent til at vejlede og vælge den optimale behandling for lige netop mig. Jeg har aldrig følt mig som et nummer i rækken, og det kendetegner hele klinikken.

Lise har formået at give mig troen på det, selv når det ikke lykkedes.
Jeg er altid blevet mødt med forståelse og omsorg. Jeg oplever en høj etik og et menneskesyn, hvor der er respekt for liv og søgen efter, som udgangspunkt, at gribe mindst muligt ind i den naturlige cyklus.

Du er i fokus og der bliver lyttet til dig, hvilket også inddrages i valg af behandling”.